Demonstrerer dualkjerne-prosessor

Denne uken starter AMD det nye kappløpet med Intel: kampen om dualkjerne-markedet. I løpet av kort tid kommer selskapet til å vise en HP ProLiant-server der man baserer seg på fire prosessorer. Det spesielle med disse prosessorene er at de inneholder to kjerner. Prosessorene er utviklet med 90nm teknologi.

Dersom man eksempelvis skulle installere Windows Server 2003 ville man dermed fått beskjed om at man kjørte på et 8-veis system, selv om man egentlig kun har fire fysiske prosessorsokler.

Demonstrasjonen har trolig sammenheng med at intel neste uke planlegger å diskutere dualkjerne-strategien for Pentium 4, Xeon og Itanium. Det er vel heller ingen umulighet at også Intel vil komme med en liten demonstrasjon.

Det er enda ikke kjent nøyaktige lanseringsdatoer for dualkjerne-prosessorene, men både Intel og AMD opererer med tidspunkt som viser rundt midten av 2005. For Intel sin del vil Itanium prioriteres foran desktop-prosessoren Pentium 4.

Prosessorer med flere kjerner vil trolig spille stor rolle fremover, ettersom dette vil bli en ny måte å øke ytelsen på. På sikt vil det komme både 4, 8 og kanskje 16 kjerner på én enkelt sokkel.

(Kilder: AMD, Cnet, Yahoo)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen