Tre Demonoid-domener er nå til salgs.
Tre Demonoid-domener er nå til salgs. (Bilde: Demonoid, Sedo)

Demonoid-domener er til salgs

Liten sannsynlighet for at torrentsiden dukker opp igjen.

I forrige uke ble BitTorrent-nettstedet Demonoid først utsatt for et større tjenestenektangrep, før et politiraid satte en definitiv stopper for den populære nettsiden.

Det har likevel hele tiden vært håp blant brukerne om at tjenesten skulle dukke opp igjen, men nå melder TorrentFreak at tre nøkkeldomenener er lagt ut for salg. Demonoid.me, Demonoid.com og Demonoid.ph er er nå ute på det tyske domenehandelsstedet Sedo.

IFPI tar på seg ansvaret

Serverne til Demonoid var plassert i Ukrainia, og det er ukrainske myndigheter og næringslivsorganisasjonen IFPI som har tatt på seg ansvaret for at nettstedet nå har blitt stengt. Det er antatt at nettstedets ledelse er bosatt i Mexico, og flere arrestasjoner og beslagleggelser er allerede i gang der, som del av en større etterforskning.

TorrentFreak har imidlertid vært i kontakt med Demonoids tekniske administrator, som fortsatt har kontrollen over nettsidens domener. Ettersom han ennå er antatt å være på frifot, håpet mange at nettsiden kunne vende tilbake. Dette ser nå ut til å være usannsynlig.

Lukrativt for selger

TorrentFreak vurderer at et salg av Demonoid-domener på nåværende tidspunkt er lukrativt for selgeren, med tanke på den fremdeles store trafikken til nettstedet. Ifølge statistikkselskapet Alexa hadde Demonoid nemlig omkring 2,4 millioner brukere i måneden.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Det er ikke sikkert at domenene ved et eventuelt salg vil bli satt opp igjen som en torrentside, og de er foreløpig ikke solgt.

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen