Dell P4317Q.
Dell P4317Q. (Bilde: Dell)

Dells nye 4K-skjerm er på 43 tommer

PC-gigantens massive nye skjerm lar deg kjøre fire HD-bilder samtidig.

Ekstra stor skjermflate kan være en nyttig ting, spesielt om man bruker PC-en i profesjonell sammenheng. Nå har PC-giganten Dell lansert en ny skjerm  som ikke bare har generøse proporsjoner, men som også klasker til med 4K-oppløsning.

Den nye skjermen har modellbetegnelsen P4317Q og har en størrelse på hele 43 tommer, som altså rommer 3840 x 2160 piksler. 

Fire bilder samtidig

Skjermen er i tillegg en såkalt «multiklient»-skjerm, som innebærer at den kan vise bildene fra fire uavhengige klienter på samme tid. Hvert av disse bildene vil da ha full HD-oppløsning og være helt «rammefrie».

Dell P4317Q.
Dell P4317Q. Foto: Dell

Denne egenskapen gjør skjermen spesielt velegnet for eksempel for programvareutviklere, eller eventuelt finansinstitusjoner, som modellen primært er rettet mot.

Over 11 000 kroner i USA

Tilkoblingsmulighetene omfatter én DisplayPort 1.2.-port, som man altså kan bruke til å kjøre 4K i 60 bilder per sekund, én Mini-DisplayPort 1.2-port, to HDMI 1.4-porter og fem USB 3.0-porter. Skjermen leverer en lysstyrke på 350 cd/m2 og en responstid på 8 millisekunder. 

Skjermen er naturlig nok ikke direkte billig og har en amerikansk pris hos Dell på 1350 dollar, cirka 11 200 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. For flere tekniske detaljer kan du sjekke ut produktsiden hos Dell.

Du må ha ganske heftig skjermkort for å dra skikkelig nytte av en 4K-skjerm: Nye GeForce GTX 1080 klarer brasene, men koster flesk »

(Via Geek)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen