Dells nettbrett får kraftige oppgraderinger
(Bilde: Dell)

Dells nettbrett får kraftige oppgraderinger

Venue 11 Pro skal utstyres med de nye Intel Core M-prosessorene.

Som de aller fleste andre PC-produsenter produserer også Dell egne nettbrett i form av sine Venue-modeller. Nå melder selskapet at nye oppdateringer av Venue 11 Pro-serien er underveis.

Den oppdaterte serien vil bestå av nettbrett med både bedre innpakning og mer kraft enn tidligere. Den første modellen i serien skal bli tilgjengelig i Norge i midten av november.

Intel Core M ombord

De nye modellene skal få samme skjermspesifikasjoner som dagens Venue 11 Pro-modeller, det vil si en oppløsning på 1920 x 1080 piksler og en størrelse på 10,8 tommer. Derimot vil oppdateringene blant annet bestå i at nettbrettene blir tynnere enn før, nærmere bestemt 15 prosent slankere, ifølge dell.

Foto: Dell

I tillegg skal de kommende modellene få vifteløs avkjøling og økt batteritid. Dell oppgir ikke hva den nye batteritiden vil ligge på, men den skal ifølge pressemeldingen være tilstrekkelig til å komme seg gjennom arbeidsdagen.

Den vifteløse avkjølingen og økte batteritiden har sammenheng med at de oppdaterte Venue 11-modellene kommer med den nye og strømbesparende Core M-prosessorserien, som Intel slapp i begynnelsen av september. De to prosessorvalgene som blir tilgjengelig er de tokjernede 5Y10 og 5Y70 på henholdsvis 2 GHz og 2,6 GHz.

To tastaturer

Ellers kan man velge mellom 4 GB og 8 GB minne, og en SSD på enten 64 GB, 128 GB eller 256 GB. Grafikkløsningen er den integrerte Intel HD 4400.

Dell kan også opplyse om at de nye nettbrettene vil få to forskjellige, mobile tastaturer man kan velge mellom. Det ene blir et ekstra tynt tastatur, og det andre er et mer normalt tastatur med et eget, innebygget batteri.

De nye versjonene av Venue 11 Pro skal altså lanseres på det amerikanske markedet denne måneden, hvor prisen vil starte på tilsvarende 5695 kroner ifølge et blogginnlegg fra Dell. Nettbrettet vil komme til Norge i en Core i3-versjon den 11. november i år, mens du må vente til midten av januar på i5-versjonen.

Apple har trolig også nettbrett-nyheter på gang: Ryktene sier at en større iPad kan være på vei »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen