Dell XPS 13.
Dell XPS 13. (Bilde: Dell)

Dells lekre ultrabærbare har blitt mye kraftigere

Dell sier at XPS 13 har blitt 44 prosent raskere med den nye Intel-generasjonen.

Da Dell lanserte sin snasne bærbare modell XPS 13 i 2015 hadde vi allerede fint lite å utsette på maskinen. PC-en fikk en oppgradering i fjor, og nå kan Dell melde at XPS 13 på nytt har fått en vitamininnsprøytning.

Modellen har nemlig blitt utstyrt med Intels seneste, åttendegenerasjons-prosessorer, noe Dell sier har gjort maskinen opptil 44 prosent raskere enn den foregående modellen, selvsagt avhengig av hva slags konfigurasjon man velger.

Ennå smal, liten og lett

Dell XPS 13.
Dell XPS 13. Foto: Dell

Av andre tekniske spesifikasjoner kommer nye XPS 13 som før med opptil 16 GB minne, SSD på opptil 512 GB og en oppløsning på maksimalt 3200 x 1800 piksler. Når det gjelder batteritid skal utgaven med full HD-oppløsning holde ut i opptil 22 timer med kontinuerlig bruk, som Dell hevder er den lengste batteritiden blant bærbare i 13-tommersklassen.

Alt dette har Dell pakket inn i en innpakning som produsenten fremdeles omtaler som den aller minste 13-tommers bærbare på markedet. Med en tykkelse på mellom 9-15 millimeter og en startvekt på 1,2 kilogram er maskinen smal og lett, og skjermrammene er bare 5,2 millimeter tynne, som Dell mener gjør maskinen til en 13-tommer i en 11-tommers innpakning.

Tilkoblingene omfatter Thunderbolt 3.0, USB Type-C, USB 3.1, HDMI og DisplayPort 1.2. Den nye XPS 13-modellen med Intels nyeste prosessorer blir tilgjengelig i USA i midten av september til en startpris på 1400 dollar med i7-prosessor. Norsk pris og lansering, og akkurat hvilke konfigurasjoner som blir tilgjengelige her til lands, er ennå uvisst.

HP slapp også nylig en ny bærbar: Omen X byr på masse spillmuskler »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen