(Bilde: Dell)

Dells knøtte-PC gir deg både Mac, Windows og Linux

Putt den i TV-en og du har støtte for «alt».

De siste månedene skal Dell ha jobbet hardt med å få deres nye lommevennlige datamaskin, med kallenavn Ophelia, ut til betatestere. Nå er utsendelsene i gang, melder PC World.com.

Ophelia er ett av Dells forsøk på å gjenoppstå som PC-selskap, i en tid hvor alle piler peker nedover for det tradisjonelle PC-salget. Mens andre produsenter forsker på hybrider og nettbrett, tenker Dell nå i mindre baner.

Den lille lomme-PC-en deres er bare litt større enn en typisk minnepinne, og skal kunne gjøre alle skjermer med en HDMI-inngang om til en fullverdig PC. For å utnytte Ophelia til det fulle må man være innenfor rekkevidde av et trådløst nettverk, men med det i boks skal den kunne gjøre særs mye.

Best på nett

Ophelia er nemlig basert på å lagre mest mulig i skyen, og med løsninger fra Citrix og VMware kan du emulere Windows-, OS X-, eller Linuxapplikasjoner over Internett. Har du ikke nettilgang kjører den Android, og du har tilgang til alle applikasjonene fra Google Play.

Ved hjelp av Dells egen programvare kan bedrifter sikre sensitive data, samtidig som administratorer kan behandle tilgangsrettigheter og adgang til enheten basert på rolle, avdeling eller lokasjon. I tillegg skal Wyses Pocket Cloud sørge for at man kan se og endre andre filer man eier som ligger lagret på datamaskiner, servere eller mobile enheter.

Enheten får strøm via en MHL-port eller en egen USB-løsning, så det skal ikke være behov for å drasse med adaptere.

I strupen på Google

Ophelia skal bli tilgjengelig en gang mellom august og oktober, til en pris på rundt 100 dollar. Dermed havner den i en helt annen prisklasse enn nylanserte Google Chromecast, men på grunn av bruksområde og utforming vil de to ganske sikkert konkurrere om mange av de samme brukerne – takket være Android-grensesnittet Ophelia har.

Noen videre tekniske spesifikasjoner er ikke kjent ennå, annet en at den kommer med trådløst nettverk og Bluetooth. 

Google lanserte en lignende knøttemaskin for ikke lenge siden:
Med denne skal Google kapre TV-stua di »

(Kilder: BGR, PC World)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen