Dell vurderer AMD-prosessorer

Rykter vedrørende Dell og AMD har igjen blusset opp etter at Kevin Rollins forrige uke sa at selskapet vurderer muligheten for å satse på AMDs prosessorer. Trolig er dette ikke et spørsmål om hvorvidt man i det hele tatt kommer til å lansere servere med Opteron-prosessorer, men heller et tidsspørsmål.

De fleste store serverleverandørene selger prosessorer med Opteron-prosessorer. Dell er en av de få som fortsatt rendyrker Intel-plattformen.

Intel har også fått sterke kort på hånden etter introduksjonen av EM64T i Xeon-prosessorer, men er allikevel ganske sent ute for å konkurrere mot en godt etablert AMD64-plattform. I tillegg vil nok mange påstå at den tekniske løsningen til AMD er betydelig bedre skalert enn dagens 64-bit Xeon.

Et annet sterkt punkt for AMD64 er forholdet mellom pris og ytelse. Man får to-prosessor servere til en ganske hyggelig pris, noe som gjør dette til meget aktuelle systemer i "low-end"-markedet.

Ifølge Techweb gikk AMD sine aksjer opp med 2,43 amerikanske dollar mot slutten av forrige uke etter at Dells daglige leder, Kevin Rollins, bekreftet selskapets interesse i AMD64. Når Microsoft introduserer sin 64-bits Windows-versjon til neste år, vil dette trolig bli enda mer aktuelt.

Når Microsoft lanserer 64-bits "Edition" til neste år, vil Dell være i stand til å levere en totalløsning på AMD64-plattformen. Selskapet leverer nemlig stort sett løsninger med ferdig integrert operativsystem.

(Kilde: Techweb)

Kommentarer (93)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen