Dell vil selge tjenester

Dell utvider for software og tjenester (kilde: BBC News)
Dell utvider for software og tjenester (kilde: BBC News)

Både HP og IBM har lenge solgt både software og tjenester som et utvidet tilbud rundt sine serverprodukter. Dette kan være vedlikeholdsavtaler, operativsystem, virtualiseringsprodukter eller implementeringstjenester.

Dell har tradisjonelt sett kun konsentert seg om å levere maskinvare - og ikke noe annet. Nå ser det derimot ut som om selskapet vrir litt på strategien for å tilpasse seg et stadig mer krevende marked - spesielt i Enterprise-klassen.

Et nytt prosjekt kjent som "Project Hybrid", går ut på at Dell ser på muligheten for å levere tjenester og software sammen med sine servere. Selskapet har foreløpig forsøkt å holde seg vekk fra en slik satsning fordi man har vært veldig fokusert på hardware-salget.

Initiativet vil bli lansert i løpet av året, men foreløpig holdes kortene tett til brystet. En slik tjenestesatsning vil medføre at Dell nok må omorganisere store deler av organisasjonen.

Tidligere i år har Dell bekreftet at de støtter virtualiseringsinitiativet mellom Microsoft og Novell samt planlegger å lansere servermodeller spesielt sydd for virtualisering. Selskapet har også eksperimentert med andre salgskanaler, blant annet showroom der man kan se produktene og bestille på nett i butikken.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen