Dell vil lage MP3-spillere - igjen

PC-produsenten Dell forlot MP3-spillermarkedet i 2006 etter å ha solgt katastrofalt dårlig i konkurranse mot Apple og deres Ipod. Siden den gang har Apple virkelig overtatt markedet, med en markedsandel i USA på over 70 prosent. Men nå hinter altså Dell om at de ønsker å gjenoppta produksjon og utvikling av egne spillere.

Det skriver The Wall Street Journal.

– Utfordrer ikke Apple

(Foto: Dell)
Slik så Dells tidligere MP3-spillere ut. (Foto: Dell)

Men imotsetning til tidligere er ikke målet å utfordre Apple, men istedet å selge musikkspillere sammen med annet Dell-utstyr, som datamaskiner og mobiltelefoner. Poenget skal være å lage en komplett brukerpakke med Dell-logo, fra datamaskin til mobiltelefon og MP3-spiller, der enhetene deler programvare og brukeren fort kjenner seg igjen.

Mange fremhever denne forretningsmodellene som en av årsakene til at Apple har så stor suksess på alle felt selskapet opererer på.

Helt konkret nevnes det fra Dell sin side at brukeren skal kunne laste ned musikk, organisere og høre på den på samtlige enheter.

Har prototype klar

Foreløpig vil ikke Dell bekrefte noen konkrete planer, men selskapet tester nå ut én prototype med Wifi til rundt 600 kroner. Formålet med testene skal være å se hvorvidt prøvebrukerne er fornøyd med spilleren, og hvor selskapet eventuelt skal hente inn fortjeneste. Med det sier selskapet også at de ikke ser for seg å tjene noe penger på et eventuelt salg av MP3-spillere. Alternativet til det kan være å tjene penger på salg av musikk og video, eller eventuelt en abonnementstjeneste for musikknedlasting.

En ting er uansett sikkert: Dell må legge en godt planlagt strategi for å lykkes på MP3-spillermarkedet. Som nevnt er Apple totalt dominerende i mange markeder, og selv giganter som Microsoft begynner å miste kampviljen mot et tilsynelatende uslåelig Apple. I tillegg synker salget av MP3-spillere i takt med at mobiltelefoner med MP3-spillere i stadig større grad tar over.

Samtidig er Dell nødt til å utfordre Apple om de vil det eller ikke. Dersom Dell ønsker å selge MP3-spillere gjennom en totalpakke etter modell fra Apple, er selskapet nødt til å utkonkurrere storebror på enten pris, spesifikasjoner eller aller helst begge deler.

(Kilde: Daily Tech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen