Dell vil ikke selge store servere

Ifølge Dells Jeff Clarke er ikke servere med mye "jern" spesielt interessant for selskapet i tiden fremover. Grunnen til dette er at utstyr som prosessorer, disker og nettverksgrensesnitt stadig blir kraftigere og kan håndtere større oppgaver.

Dell kommer til å satse hovedsaklig på servere med liten fysisk størrelse, som enkelt kan få plass i et rack. Cluster-løsninger i forbindelse med Oracle 10g databaseløsning blir nevnt som et spesielt interessant moment.

Både IBM og HP ser ut til å ta clustring med mindre bokser på alvor, men tror det fortsatt vil være et behov for mer "jern" - blant annet for å skalere frittstående systemer bedre.

Ukens annonsering fra Dell er ingen overraskelse. Tendensen til å flytte seg mot mindre komplekse serversystemer startet i 2002. I fjor droppet selskapet planene om å lage 8-veis servere og sa samtidig at 4-veis var mer enn nok.

Et prosjekt kjent som MegaGrid ble annonsert tidligere denne uken. Dette er et samarbeid mellom Dell, Intel, Oracle og EMC der målet er å sette 128 dual-CPU servere i samarbeid om drift av Oracle 10g database (og andre applikasjoner). Foreløpig kjører man Red Hat Linux, men kommer etterhvert til å introdusere Novell SUSE Linux på denne plattformen.

(Kilde: Cnet)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen