Dell vil ikke satse på AMD64

Dell har alltid foretrukket å basere maskinparken på Intel-prosessorer, og slik det ser ut nå kommer selskapet fortsatt til å gjøre dette en god stund fremover. Samme rykter oppsto vedrørende Athlon 64/opteron som det gjorde med Athlon XP og det har blitt spekulert i hvorvidt Dell virkelig ville tilby AMD-systemer.

Talsmenn for selskapet har imidlertid bekreftet at Dell ønsker å basere datamaskinene på Intel-prosessorer og ikke noe annet. Dell er en svært nær partner av Intel og det er nok ikke utenkelig at det mulig kunne oppstått problemer i dette "forholdet" dersom man plutselig hadde lansert et par serier basert på AMD Athlon 64. Ettersom samarbeidet mellom Intel og Dell er såpass nært, høster nok Dell også svært gode rabatter på prosessorer.

Prisen er noe som tradisjonelt har vært et av AMDs sterkeste momenter, men må nok mulig gi tapt slik situasjonen er mellom Dell og Intel.

Dell har tidligere indikert at interne tester med AMD-systemer ikke gikk spesielt bra og at man ser på disse plattformene (les: Athlon XP) som svakere enn Intels.

 

(Kilder: Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen