Dell vil bli størst - igjen

Dell var lenge verdens største PC-produsent. I 2007 gled deriomt Hewlett Packard forbi selskapet og tok posisjonen på topp.

Dell vil bruke utviklingsland og forbrukerfokus for å ta tilbake ledelsen.

Vil selges over disk

Ifølge BBC sier Michal Dell, sjefen i selskapet, at fokuset på maskiner for forretningsmarkedet lenge har overskygget forbrukerfokuset. Dette har medført at HP gikk forbi Dell på verdensbasis. Nå endrer derimot Dell strategien. I første rekke vil det være mulig å finne maskinen i vanlige butikker.

- La oss si at du ønsket å kjøpe en Dell-maskin i en butikk for ni måneder siden. Du ville da ha måttet lete lenge uten å finne noen. Nå har vi over 10.000 butikker som selger våre produkter, sier Dell, ifølge BBC.

Satser på utviklingsland
Uttalelsen kom under et intervju i Venice hvor han la frem den nye strategien for Dells europeiske kunder. Men det er ikke bare å nå europeiske forbrukere som vil bli Dell sitt mål den nærmeste tiden.

Michael Dell påpekte nemlig i samme intervju at selskapet vil satse sterkere på markedet i utviklingsland fremover. Spesielt vil de satse hardt på salg i India, Midtøsten og Kina.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen