Dell vil allikevel satse på AMD CPU

For mindre enn to uker siden sa Kevin Rollins i Dell at det var meget tvilsomt at man noensinne ville satse på AMD-produkter og påsto at bedriftskundene ikke hadde spesielt god tiltro til disse systemene. Tradisjonelt har Dell holdt seg til prosessorer fra Intel og selvsagt fått visse fordeler av dette. Hvorvidt det er press fra Intel som har ført til ensidig satsing på servere blir kun spekulasjon da Dell stort sett alltid har argumentert for Intel.

Oppsiktsvekkende er det derfor at Michael Dell i et intervju med det franske nettstedet 01net bekrefter at de har planer om å satse på AMD-prosessorer. Dell konsentrerer omtrent 85 prosent av kreftene mot bedriftsmarkedet og dette betyr at vi etterhvert vil få se Dell-servere drevet av AMD Opteron-prosessorer.

Ifølge 01net skal Michael Dell ha sagt at han synes det er en god idé å utvide x86-plattformen til 64-bit. Han påpekte også at de kommer til å tilby x86-64 systemer både fra AMD og Intel, når sistenevnte lanserer Xeon "Nocona" og Pentium 4 "Tejas" i løpet av året.

Den store bekymringen for mange har vært hvorvidt AMD64 og Intels x86_64 instruksjoner ville bli kompatible med hverandre. AMD var utvilsomt først ute med x86-64 idéen og Intel måtte derfor bite i det sure eplet og si at de kommer til å lage en plattform som kan bruke samme programvare. Mistanken om at Intel faktisk ville komme med en 64-bits x86-prosessor ble forsterket ytterligere mot slutten av 2003 da Microsoft sa at de hadde utsatt Windows Server 2003 for x86-64.

Det skal selvsagt bli spennende å se hvilken virkning Dells valg ved å selge AMD-servere har å si for selskapets forhold til Intel. Kommer Dell virkelig til å selge både Intel- og AMD-servere side om side, uten å være farget av Intels meninger?

Ettersom de fleste andre store aktørene i industrien har kastet seg på Opteron-bølgen, ville det imidlertid se meget rart ut om Dell satte seg selv på sidelinjen. HP, IBM, Sun Microsystems og dusinvis av mindre systemintegratører (eks. SuperMicro) ser nemlig ut til å sette AMD64-plattformen meget sentralt i salgsstrategien. Opteron ser ut til å ha betydd mest for Sun Microsystems, som igjen har fått vind i seilene med nye produkter, strategi, gratis Solaris og tydeligvis et godt samarbeid med AMD.

Den originale saken hos 01net, der Michael Dell bekrefter selskapets satsing på Opteron, kan du lese her: Michael Dell : « Nous lancerons bientôt des serveurs à base de processeurs AMD »

 

(Kilder: 01net.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen