Dell tilbyr Linux-laptop

Dette er første gangen Dell tilbyr en laptop med en pre-installert Linux-distribusjon. Siden hovedmarkedet for denne maskinen er Frankrike, har man valgt å jobbe med franske Mandriva Linux.

Dell tilbyr naturligvis også støtte på operativsystemet. Selskapet har faktisk levert Linux tidligere på Dell N-Series Precision arbeidsstasjoner i form av Red Hat Linux.

Dells nye laptop leveres ed Mandriva Linux Limited Edition 2005. Dette representerer også et lite jubileum for Mandriva siden dette er den første lanseringen etter at selskapet byttet navn fra Mandrakesoft.

Latitude 110L benytter prosessorkonfigurasjon fra 1,4 til 1,7 GHz Intel Celeron eller Pentium M, opptil 1280 MB RAM og støtter 802.11g.

Veiledende pris starter på 940 amerikanske dollar.

Mandriva kan vise seg å bli en konkurrent å regne med både for Novell og Red Hat i tiden fremover ettersom både brasilianske Conectiva og amerikanske Lycoris nå er en del av selskapet. Det kan se ut som om Mandriva ønsker å begi seg nærmere inn på bedriftsmarkedet.

Oppdatering: Ifølge Dell skal dette tilbudet ikke komme til Norge i første omgang. Videre gjelder tilbudet foreløpig kun for studenter ved universiteter som er er med i et program i regi av det franske utdanningsdirektoratet. Se også vår søsterside Programmer.no.

(Kilde: eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen