TEST: Dell Studio XPS 16
Test

Dell Studio XPS 16

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I lang tid er det noen få selskaper som har satset hardt på design når det gjelder bærbare datamaskiner, som blant annet Sony med sine Vaio og Apple med sine ymse "bøker". Trenden er blank plast og børstet metall, tynne kabinetter og lavest mulig vekt.

Vi har derimot de siste årene begynt å merke at stadig flere forbrukere har større fokus på design, og mange velger faktisk design framfor funksjon. For å møte disse kravene har produsenter av bærbare PC-er i stadig økende grad levert stilrene, tidløse og "moteriktige" produkter.

Dell har lenge vært en grå mus i PC-verdenen, de var lenge trofaste mot kjedelig design, men gav relativt mye vare for pengene. Nå er derimot design kommet mer i fokus, og som vi har nevnt tidligere lanseres stadig nye spennende modeller, som for eksempel Dell Adamo.

Maskinen vi har på testbenken i dag heter Dell Studio XPS 16. Dette er en 16-tommers maskin der det mest oppsiktsvekkende er et nydelig design og en veldig spennende skjerm. Her har Dell prøvd å kombinere et lekkert ytre med et prisgunstig indre, der man selv i stor grad kan bestemme hvor mye PC-en skal koste.

Dersom man er villig til å slanke lommeboken litt etter en fetende påske, kan man jo for eksempel makse ut spesifikasjonene på en Studio XPS 16, det vil se noe ut som dette; Intel Core 2 Duo-prosessor på 2,8 GHz, Full-HD (1920x1080 piksler) RGB-LED skjerm, 8 GB 1066 MHz DDR3-minne, en 500 GB tradisjonell 5400 RPM harddisk eller 128 GB SSD, Blu-ray kombistasjon og et ekstra 9 cellers batteri. ATI Radeon HD 3670 med 512 MB dedikert minne er standard på alle konfigurasjoner.

PC-en vi tester er ikke den mest påkostede versjonen, men ganske fornuftig spesifisert. Vi har en Intel Core 2 Duo-prosessor på 2,26 GHz, 4 GB DDR3 RAM, 160 GB harddisk, og den kvasseste skjermen med RGB-LED baklys og Full-HD-oppløsning. Det vi er aller mest spent på er skjermen, som har noen av de beste spesifikasjonene vi har sett på en normal bærbar PC.

Dell Studio XPS 16

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen