Test

Dell Streak

Testresultater

Dell Streak

Positive ting Stor skjerm, bra byggekvalitet, Wi-Fi, Internettradio, rask 3G, bra batterikapasitet, lekker design.
Negative ting Ikke norsk tastatur, proprietær tilkoblingskontakt, stor som mobil, liten som nettbrett.0

Testresultater

Dell Streak

Positive ting Stor skjerm, bra byggekvalitet, Wi-Fi, Internettradio, rask 3G, bra batterikapasitet, lekker design.
Negative ting Ikke norsk tastatur, proprietær tilkoblingskontakt, stor som mobil, liten som nettbrett.0

Selv kaller Dell modellen Streak for et lommenettbrett. For oss minner den unektelig mest om en oppblåst smartmobil. Faktisk er skjermen bare 0,7 tommer større enn på mobiltelefonen HTC Desire HD, mens den er to tommer mindre enn på Samsungs nettbrett Galaxy tab.

Så hva står vi igjen med, en dings som tar med seg det beste fra begge verdener? Eller en dings som er for stor til å fungere som mobil, og for liten til å være et funksjonelt nettbrett?

Til syvende og sist spiller det liten rolle hva du kaller den. Det viktigste er hvordan du kan utnytte den, og om den fyller de behov du måtte ha for et nettbrett eller mobiltelefon.

Tar vi utgangspunkt i at Dell Streak skal fungere som en smartmobil, så er det ingen tvil om at dette er noe av det heftigste som finnes på mobilmarkedet. Den har 5 tommer stor skjerm med oppløsning på 480x800 punkter. Det finnes smartmobiler som har samme, eller sågar enda høyere oppløsning. Men på Streak virker denne oppløsningen helt riktig. Du vil knapt være i stand til å registrere et høyere detaljnivå.Operativsystemet er Android 2.2, som blant annet gir mulighet for å kjøre nettlesere med Flash 10.1, og å bruke applikasjoner som kan kjøres direkte fra minnekortet. Minnekortet i vår modell er på 32 GB, noe som nok gir tilstrekkelig plass for mer film og musikk enn du rekker å konsumere i løpet av en fire uker lang sommerferie. Trenger du mer plass, så kan du alltids kjøpe flere minnekort.

Dell Streak er på grensen til å være så stor at dine omgivelser vil trekke på smilebåndet når de ser deg løfte den mot øret for å føre en samtale. Da vi gjorde samme øvelse med en Galaxy Tab ble vi gjort til latter og tatt bilder av. Riktig så galt er det ikke med Streak.

Lyden er god i begge ender av samtalen, og radiofølsomheten er omtrent på gjennomsnittet. Brukergrensesnittet gjør det enkelt å holde oversikt over kontakter, enten du vil lage favorittlister med bilder importert fra sosiale nettsteder, eller du vil sjekke historikk. Og som på de fleste andre smartmobiler kan du raskt legge ut dine egne statusoppdateringer, tweets, bilder eller videosnutter.Som nettbrett blir Dell Streak i spinkleste laget. Den er mindre og enklere å få med seg enn andre nettbrett. Men den er også mindre å skrive på, du får ikke like god oversikt over nettsider eller store dokumenter som du får på et nettbrett med 7 tommer eller større skjerm. Det betyr på ingen måte at den ikke kan brukes også til slike oppgaver. Men er du vant til å bruke et større nettbrett, så vil 5 tommer oppleves som trangt.

Les den fulle testen på Mobilen.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen