Dell sier nei til AMD

På Goldman Sachs Technology Symposium skal selskapets Kevin Rollins ha sagt at Dell hele tiden hadde fulgt med AMD64-plattformen og vurdert å satse på denne som et alternativ til Intel. Bakgrunnen for denne vurderingen var først og fremst muligheten for 64-bits prosessering, noe som Intel tidligere ikke kunne tilby.

Etter at EM64T har kommet på banen også i Pentium 4-serien, ser ikke Dell lenger noen grunn til å tvile på fremtiden med å rendyrke Intel-prosessorer. Det tok omtrent 18 måneder før Intel klarte å svare på AMDs initiativ på 64-bits prosessering, noe som også kan ha blitt gjennomført etter krav fra kunder (deriblant Dell).

Mot slutten av 2004 ga Dell mange lovord til AMD for det de hadde klart å gjøre med Athlon 64 og Opteron. Rollins sa også at han trodde selskapet en eller annen gang i fremtiden ville benytte prosessorer fra AMD.

Ifølge Rollins måtte Intel innrømme å ligge etter rent teknologisk med tanke på AMD64 og Dell var nok utvilsomt en stor pådriver for å få lignende egenskaper inn i Xeon og Pentium 4.

Ettersom 64-bits muligheter er på full vei inn i alle x86-prosessorer fra Intel, vil det nok gå lang tid før Dell kommer til å snuse på AMD64.

(Kilder: Cnet, X-bit labs)

Kommentarer (78)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen