Dell selger likevel Opteron, eller ikke?

Dell har som verdens største produsent av ferdigsydde PC-er for både privat- og bedriftsmarkedet, vinglet fra side til side i spørsmålet om de skal selge AMD64-prosessorer. Spørsmålet skulle derimot være ute av verden da Michael Dell for litt siden gjorde det klart at Dell satser eksklusivt på Intel-servere i "all evighet".

Ekteskapet mellom Intel og Dell rykket dog et skritt nærmere skifteretten da det på onsdag ble klart at Dell er utro som bare det med AMD: Selv om Opteron-servere er forbudt frukt for kunder som bestiller fra nettbutikken deres, har de ingen som helst problemer med å levere disse til kunder som har spesialavtaler med selskapet.

Amerikanske forretninger og statsetater med slike avtaler får nemlig tilgang til en ganske annen nettbutikk enn oss andre - og i denne er det ingen mangel på Opteron-prosessorer, ifølge News.com.com. Delstaten New York sine nettsider ble uventet tilgjengelig for "alle" på onsdag, og der kunne alle som ville få se at Dell vitterlig selger Opteron 148-baserte systemer til store kunder som ber om det.

Oss andre må kanskje vente på at Intel ombestemmer seg, eller at denne "mini-skandalen" fører til at Dell og Intel går hver sin vei. I mellomtiden har både HP, Sun og IBM begynt å selge AMD64-servere til "alle".

(Kilde: news.com.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen