Dell samarbeider for cluster-løsning

PowerEdge SC1425 rettes mot "low-end"-markedet og prises derfor fra 1100 amerikanske dollar. Den kan leveres med Xeon EM64T-prosessorer i "dual"-konfigurasjon og opptil 12 GB DDR2-minne. To Gigabit Ethernet nettverksgrensesnitt leveres som standard.

Dell har inngått et samarbeid med Platform Computing Inc. for å tilby den nye serveren med open-source cluster-administrasjonsverktøy. Serveren leveres enten individuelt eller i cluster-konfigurasjon fra 8 til 256 noder. Dersom man ønsker kundestøtte på programvaren må man betale 150 dollar per node til Platform Computing.

SC1425 leveres i kabinett på 1U-størrelse og foreløpig opptil Xeon 3,6 GHz, 800 MHz FSB og 1 MB nivå-2-cache. Standard operativsystem er enten Windows Server 2003 eller Red Hat Linux Enterprise versjon 3.

Tekniske spesifikasjoner:

  • 2x SATA kontroller, kan leveres med U320 SCSI
  • Opptil 500 GB intern lagringskapasitet
  • Programvarebasert RAID
  • 450W strømforsyning
  • Slim CD-ROM
  • 1x 64-bit PCI-X spor
  • ATI Radeon 7000-M, 16 MB minne

Cluster-løsninger vil trolig få økt popularitet i tiden fremover, også siden prosessorleverandørene ikke lenger kan øke antallet GHz for å øke ytelsen. Et alternativ for å gi mer kraft er dermed å øke antall enheter og gi mulighet for parallell prosessering av data.

Cluster-løsninger har sine store fordeler med tanke på speiling og lastbalansering, men kan medføre store problemer dersom synkroniseringen av data ikke er satt opp på en skikkelig måte. Et godt administrasjonsverktøy er selvsagt viktig.

Dell-serveren kan gjerne regnes som en direkte konkurrent til mange Opteron-løsninger ettersom den opererer med lignende spesifikasjoner og samme prisklasse.

(Kilder: Dell, Informationweek)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen