Test

Dell: Middels kraft for middels pris

God grafikk, middels kraft
I Dell sin høstpakke har de konfigurert en maskin som passer godt for studenter og for arbeid. Maskinen har en Intel-prosessor på 1.73 Ghz med to kjerner. Dette er langt fra den kraftigste prosessoren vi har sett i en bærbar maskin, men heller ikke den tregeste. Dette bør holde mer enn nok for både dokumentskriving, nettsurfing og å se på bilder og film. Maskinen har også 2GB med minne. I våre dager holder dette en god stund, men det kunne gjerne ha vært spandert en GB til her så du kunne være sikker på at maskinen holder studieløpet ut.

Skjermen på maskinen er på 15 tommer med oppløsning på 1280 x 800. Med skjermkortet ATI 3450 bør du kunne få ypperlige bilder på maskinen din. Film i høy kvalitet og store bilder bør gå som en drøm. Forvent derimot ikke å starte opp heftige 3D-spill på denne maskinen. Litt moro skal du likevel kunne ha, så maskinen duger for lek, ikke bare arbeid.

Mangler Blu-ray
Dessverre er ikke maskinen utstyrt med Blu-ray-spiller for å utnytte dette skjermkortet til det fulle. Men DVD-brenneren vil nok også komme godt med, for det er ikke allverdens med plass til å lagre dine egne filmer på maskinen. Harddisken på 160GB blir nemlig fort i knappeste laget.

Maskinen kommer med 4 USB-porter, HDMI-utgang og en utgang for ekstern skjerm. I tillegg har maskinen minnekortleser og selvfølgelig trådløst nettverk. Operativsystemet som følger med er Windows Vista Home Premium.Helt middels maskin til en middels pris
Tilbudet fra Dell er ikke nødvendigvis det beste i klassen. Det er både nok prosessorkraft og minne for både jobb og underholdning, men det kan nok være smart å investere i litt ekstra harddisk, noe som er fullt mulig med denne maskinen. Du kan også få med Blu-ray-spiller for å virkelig utnytte grafikkortet i maskinen, men maskinen blir da vesentlig dyrere. Denne maskinen gir deg mye for pengene grafikkmessig, men er ikke like god for å utnytte denne kraften på andre områder. Om du kjøper maskinen vil du utvilsomt bli fornøyd, men det kan godt hende du blir vel så fornøyd med en maskin som er en tusenlapp billigere. Så får du råd til en ekstra god middag en dag. Det er dessuten verdt å merke seg at Dell er kjent for svært god kundeservice etter at maskinen er kjøpt. Det kan det hende fort lønner seg å betale litt for.

Maskinen kan bestilles gjennom Dell.no eller via telefon.

Pris:
5990,-

Pluss:
God grafikk og passe prosessor. Grei pris.

Minus:
Liten harddisk, mangler Blu-ray for å utnytte skjermkortet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen