Dell med Ubuntu

Dell har tidligere forsøkt å selge PCer til privatpersoner med Linux installert. Det var ikke noen stor suksess i forrige forsøk, men nå prøver Dell igjen med Linux sitt mer brukervennlige operativsystem Ubuntu.

Det er den nylig lanserte versjonen Ubuntu 7.04 som vil tas i bruk av Dell.

Billigere alternativ

Spekulasjonene har lenge pågått i datamiljøene, og nå har Dell ifølge Vnunet endelig bekreftet at de vil installere Ubuntu på noen utvalgte modeller til privatmarkedet.

Grunnen til at Dell nå vil prøve ut dette, er at brukerne har ønsket seg billigere alternativer med gratis operativsystem.

Selv om Ubuntu skal være enklere å installere enn andre Linux-programmer, vil operativsystemet kunne bli mer attraktivt for brukeren når det kommer ferdig installert på PCen.

For amerikanerne

Ubuntu-alternativet vil snart være klart for levering til kunder, men foreløpig kun i USA. Det er ikke kjent når og om Ubuntu kommer til europeiske Dell-kunder.

Dell fortsetter ellers med et bredt Linux-tilbud til bedriftsmarkedet. Det inkluderer blant annet Red Hat på Precision-maskiner, samt Novell Certification på alle deres business-systemer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen