Dell lanserer Mandriva-laptop

I en pressemelding fra Mandriva står det å lese at selskapet har inngått et samarbeid med Dell om å levere Dell Latitude 110L sammen med Mandriva Linux Limited Edition 2005. Dell Latitude 110L leveres med en Intel Celeron eller Pentium M-prosessor fra 1,4 til 1,7 GHz, og fra 256 til 1280 MB RAM.

"Dette produktet viser at Mandriva i dag er klart for forbrukermarkedet. Vi har utviklet produkter for korporasjons- og entusiastmarkedene i flere år. Å adressere behovene i forbrukermarkedet er en annerledes utfordring," sier François Bancilhon, administrerende direktør i Mandriva, i en pressemelding.

Mandriva håper at det å få Linux ferdiginstallert på maskinen skal fjerne den faktoren mange ser på som svært vanskelig når det gjelder Linux, nemlig installasjonen. Dell-maskinen skal leveres med all maskinvare ferdig konfigurert, og all nødvendig programvare kommer ferdig satt opp.

Dell Norge var foreløpig ikke informert om avtalen, og Dell har heller ikke internasjonalt lagt ut en pressemelding om dette. Det er derfor foreløpig ukjent om maskinen kommer til å lanseres med Mandriva forhåndsinstallert i Norge, og hvordan prisingen eventuelt kommer til å bli.

Kilder: Mandriva, Dell

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen