Dell lanserer Latitude ATG D620

Dell er den første av de store PC-produsentene som utfordrer Panasonic og Getac med bærbare som tåler mer enn normalt. ATG i modellnavnet står for All Terrain Grade, i praksiss vil det si at det er en modell i "semi-rugged" klassen, som vil si at den tåler mye, men det finnes enda mer solide modeller der ute. Blant annet er ikke kabinettet helt lukket noe som gjør at den ikke tåler et kraftig vannbad, eller støv. ATG D620 er testet og godkjent etter den militære standarden MIL-STD 810F.

Alternativ tekst mangler

Dells utgangspunkt er en Latitude D620 som vi har testet tidligere (Test av Dell Latitude D620). Det er en maskin med en 14" bredformatskjerm og en Core Duo/Core 2 Duo-prosessor. ATG-modellene er begrenset til Intel GMA950, mens den ordinære modellen kan leveres med et Nvidia Quadro NVS 110M-kort i stedet for Intel-kortet. Harddisken i ATG-modellen er fysisk mindre enn den orginale slik at de har fått plass til bedre beskyttelse. Den 1.8" store harddisken fåes pr dags dato i størrelser opp til 80 GB med en maks rotasjonshastighet på 4200 RPM.

Tastaturet har blitt motstandsdyktig mot søl. Hvor mye veske tastaturet klarer å ta i mot uten å ødelegge vitale deler av systemet er foreløpig ikke kjent. I likhet med Panasonic CF-74 som vi testet i høst har Dell valgt å benytte seg av et særdeles lyssterkt LCD-panel slik at man kan bruke maskinen utendørs. I likhet med CF-74 har ATG D620 en oppgitt lysstyrke på 500 NITS (cd/m2)

Alternativ tekst mangler

En annen nyhet med ATG D620 lysdioder over skjermen for å lyse opp tastaturet tilsvarende ThinkLight fra IBM/Lenovo slik at man skal kunne se tastene om man bruker maskinen i mørke omgivelser.

Maskinen er tilgjengelig i USA allerede med en pris fra 2500 USD, noe som tilsvarer 16 000 norske kroner etter dagens kurs, uten norsk moms eller andre variasjoner fra det amerikanske markedet. Vi vet foreløpig ikke når denne maskinen blir tilgjengelig her på berget.

(Kilde: Notebookreview.com og Dell.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen