Dell lanserer energieffektiv serverserie

Alternativ tekst mangler

Dell har utvidet PowerEdge-serien til PowerEdge Energy Smart, som er en ny variant der man baserer seg på prosessorer med noe lavere effektforbruk. I første omgang utvider man 1950- og 2950-modellene der man markedsfører med opptil 25 prosent forbedring i energieffektiviteten sammenlignet med de tradisjonelle serverne med samme modellnummer.

I Energy Smart-modellene kjører man prosessorer som bruker bare 40W kontra 65- og 80W i de andre modellene. Strømforsyningene og kjøleviftene er noe modifisert. I tillegg bruker man 2,5 tommers disker i stedet for 3,5 tommer. På toppen av det hele ligger det en software som regulerer effekten til CPU/minne ettersom behovet endrer seg.

Ifølge en talsmann for Dell kan så mange som 20 prosent av kundene være interessert i slike løsninger. Lanseringen kan kanskje nok også karakteriseres som et lite svar på lignende stunts fra HP og IBM, som for kort tid siden gikk ut i en liten konflikt om hvem som hadde den mest økonomiske bladløsningen.

Fokuset har endret seg drastisk de siste årene - fra et rent ytelsesaspekt til et samlet konsept fordelt på energieffektivitet, ytelse, varmeutvikling, funksjonalitet á la virtualisering og antall kjerner (skalerbarhet). På mange måter startet denne trenden med at AMD og Intel ikke lengre kunne øke klokkefrekvensen fordi prosessorene ganske enkelt ble for varme. Etterhvert har altså budskapet forplantet seg videre til serverindustrien og markedet, noe som er grunnen til at alle de store serverleverandørene i dag tar dette på alvor.

Begge de nye Dell-serverne ligger en snau tusenlapp høyere i pris enn tilsvarende modeller med høyere effektforbruk.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen