Dell lanserer dobbelkjerne Xeon

Som Hardware.no tidligere annonserte har blant annet Dell planlagt denne lanseringen en stund.

Nå er altså endelig Xeon med dobbelkjerne kommet. Og så blir det unektelig spennende å se hva Intel klarer å stille opp med mot Opteron-suksessen.

Opteron med dobbelkjerne har vært enerådende dobbelkjerneprosessor i markedet en god stund - og har fått overveldende mottagelse.

Dette har blant annet gått ut over Dell, som hardnakket har holdt fast på sin avtale med Intel: Ingen maskiner med annet enn Intel og vi gir dere rabatter.

HWB.no venter i spenning på hva som skjer videre - klarer Intel med sine Xeon med dobbelkjerne å ta tilbake markedsandelene de har tapt til AMD?

Dells modeller
Dual-socket baserte Dell PowerEdge servere av typene 1850, 2800, 2850 og 1855 bladeservere, samt arbeidsstasjonene Dell Precision 470 og 670 vil nå bli solgt med Intels nye dobbelkjerne og Xeon hyper-threading prosessorer. Brikkesettet er Intel E7520 – tilsvarende som i de eksisterende enkjernemodeller.

Dell vil også nå tilby noe de kaller for ”Data Centre Environment Assessment". Dette er en en ny service som i følge Dell skal hjelpe kundene å planlegge og utnytte deres datasentre mer effektivt. Tjenesten skal hjelpe kundene med å analysere for eksempel kjøling og strømforbruk. Tjenesten tilbys datasentre som går fra 18 m2 til sentre over 1.000 m2.

(Kilde: Pressemelding fra Dell)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen