Dell kutter MP3

Apples dominans i markedet for mp3-spillere har krevd nok et offer. Det er ikke lenge siden Olympus fortalte at de legger ned produksjonen av sine M:robe-spillere. Tidligere i fjor kastet selskapet bak Rio, som var de første mp3-spillerne på markedet, inn håndkledet. Denne gangen er det Dell som gir opp mp3-drømmen.

Dog ikke helt. Dell slutter bare med sine harddiskbaserte mp3-spillere, og vil fortsette produksjonen av de minnebaserte DJ Ditty-spillerne. Avgjørelsen understreker vanskelighetene produsentene har med å ta opp kampen med iPod, som fortsatt rager på toppen som verdens mest solgte mp3-spiller.

– Ingen annen produsent enn Apple har klart kombinasjonen design, markedsføring og brukervennlighet, som kreves i dette segmentet, sier Rob Enderle, direktøren i analyseselskapet Enderle Group til Statesman.com.

Apples iPod sto for 69 prosent av alle mp3-spillere som ble solgt i USA mellom januar og november i fjor. Sandisk, Creative og Samsung har alle mindre enn ti prosent markedsandel hver, i følge NPD Group Inc.

Da Dell introduserte sine mp3-spillere, var det et forsøk på å tjene penger på mer enn bare datamaskiner. Selv om selskapet bare vil tilby sine egne minnebaserte spillere, vil du fortsatt få kjøpt harddiskspillere gjennom Dells hjemmesider. Produsenten satser nå heller på å selge konkurrenten Creatives Zen-spillere.

Apple solgte i julerushet 14 millioner iPod-modeller, og har siden den første iPod-en så dagens lys i 2001 solgt til sammen 42 millioner spillere. 32 av disse millionene ble solgt i løpet av fjoråret.

(Kilder: Engadget.com, Statesman.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen