Dell Streak (bildet) var ingen suksess for Dell. Nå hevder selskapet at de har lært, og varsler nye nettbrett rettet mot konsumentmarkedet.
Dell Streak (bildet) var ingen suksess for Dell. Nå hevder selskapet at de har lært, og varsler nye nettbrett rettet mot konsumentmarkedet.

Dell kommer med nye nettbrett

Vurderer både Android og Windows 8.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

PC-produsenten Dell har planer om å lansere sine første nettbrett beregnet på forbrukermarkedet i slutten av 2012. Det kom frem under en samtale Reuters hadde med Dells Steve Felice under CES-messen i Las Vegas.

Dell har tidligere lansert mini-nettbrettet Dell Streak, som i hovedsak skulle være rettet mot bedriftsmarkedet. Nettbrettene ble ikke spesielt godt mottatt i markedet, og ved slutten av 2011 ble både 5- og 7-tommersversjonen av Dell Streak kansellert.

Nå planlegger imidlertid Dell en større nettbrettsatsning i forbrukermarkedet, og denne gangen vil selskapet lære av både sine egne og andres feil.

Dells Steve Felice uttaler til Reuters at Dell har lært av konkurrentene, som han mener har forhastet seg – og at Dell nå forstår bedre at kundene ikke bare fokuserer på selve maskinvaren, men også verdsetter hele "økosystemet" rundt et nettbrett.

- Når du snakker om en PC, har folk mest fokus på selve maskinvaren. Når du snakker om et nettbrett eller en smarttelefon, er folk interessert i hele miljøet det operer i, sa Felice.

Vurderer Windows 8-nettbrett

Foreløpig er det ikke kjent hvordan de nye nettbrettene vil se ut, hvordan spesifikasjonene vil være, eller hva slags programvare som vil kjøre på dem. Men Felice fortalte at de vurderer både Microsofts Windows 8 og Googles Android.

Felice har imidlertid tro på at Microsoft skal klare å komme inn i nettbrettmarkedet med sitt kommende operativsystem. Men selv om han mener det har skjedd mye med Windows 8, og han liker touchgrensesnittet i operativsystemet, vil han være åpen for tilbakemeldinger om hva kundene faktisk vil ha.

- Vi liker Windows 8, men vi vil fortsette å utvikle på Android i tillegg, sier Felice.

Dell var for noen år siden verdens største pc-produsent, men har de siste årene falt stadig lenger ned på listene. Mange mener Apples iPad-nettbrett har skyld i at salget av bærbare pc-er har falt, spesielt når det gjelder de små nett-pc-ene ("netbooks") som var populære for et par år siden. Legger man sammen salgstallene for bærbare pc-er og nettbrett, er Apple desidert størst – selv om de fortsatt har en ganske liten andel av det totale pc-salget hvis man ikke tar med nettbrettene.

Les også:

Alle sakene våre fra årets CES-messe finner du her

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen