Dell kommer med Linux

Dell Precision Workstation. Bilde: Dell
Dell Precision Workstation
(Bilde: Dell)

Dell har på sin amerikanske nettside annonsert at selskapet nå samarbeider med Novell for å levere SuSE Linux forhåndsinstallert på Dell-PC-er.

Operativsystemet vil bli valgbart på stasjonære OptiPlex- og Precision-maskiner og den bærbare Latitude-serien. Dell er også klar over at mange foretrekker ulike Linux-distribusjoner, og selskapet undersøker nå muligheten for å sertifisere maskinene for andre Linux-distribusjoner.

Denne endringen i politikk fra Dells side kommer etter at de har hatt IdeaStorm i drift i en uke. IdeaStorm er et initiativ der brukerne kan foreslå ideer til Dell, og Dell har benyttet tilbakemeldinger de har fått her til å begynne å forbedre seg.

Tidligere har Dell bare levert klient-maskiner med Microsoft-programvare eller FreeDOS forhåndsinstallert, og dette er første gang Dell vil sertifisere klientmaskiner til Linux-bruk.

Uten ekstra programvare

Et annet alternativ mange brukere har ønsket seg, er å kunne få datamaskinen levert uten mye ekstra programvare. Dell vil utvide dette alternativet som i dag bare finnes på XPS-maskiner, og gjøre det mulig å få datamaskiner levert nesten uten programvare installert.

Dell spesifiserer at man i dag kan velge "Avvis" på lisensavtaler på forhåndsinnstallert programvare, og den nevnte programvaren vil deretter fjerne seg selv fra systemet.

Det er uklart nøyaktig når noen av disse alternativene vil bli tilgjengelige på Dell-maskiner i Norge.

(Kilde: Dell)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen