Dell kaster seg på 915G-toget


Dells to nye Intel 915G-maskiner:
OptiFlex GX280 og SX280

Verdens største produsent av ferdigsydde maskiner blir dermed også den første til å lansere datamaskiner basert på Intels nye plattform - bare én dag etter lanseringen. Selskapet legger samtidig sin fulle vekt bak Intels LGA775-plattform, som mange observatører lenge har hevdet å gi spesielle fordeler til produsenter av "hele kasser", fordi "alt" må byttes ut.

Dell sikter som vanlig på bedriftsmarkedet med ferdigboksene sine, og ser først og fremst på den nye Intel-plattformen fra IT-sjefens perspektiv:

- Mange av våre kunder står overfor høye kostnader forbundet med utdaterte arbeidsstasjoner. Ved å gå over til ny teknologi kan de øke konkurranseevnen uten større investeringer, sier Hans Seime, Markedssjef i Dell AS, og legger til at de nye OptiPlex-maskinene byr på den siste teknologien på en "stabil og formålstjenlig plattform".

Begge de nye OptiPlex-maskinene er basert på Intels 915G Express-brikkesett, og blir dermed noen av de første ferdigkassene med LGA775-prosessorer, DDR2-533, Intel Graphics Media Accelerator og gigabit ethernet med PCIe.

Merkelig nok oppgir Dell at maskinene vil benytte en integrert AC'97-kodek i stedet for Intels High Definition Audio som kommermed brikkesettet. Det er også PCIe-grafikk i maskinne, som kan "tilpasses" med Radeon X300-kortet. Dette er derimot ikke første gangen Dell blander ny teknologi med gamle komponenter for å få produktene deres til å ta seg best mulig ut i reklamen.

Mer om maskinene finnes som vanlig på Dells hjemmesider.

(Kilder: DELL

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen