Dell faser ut Itanium

Det var The Wall Street Journal som først kom ut med informasjon som tydet på at Dell ville slutte med Itanium-prosessorer. Redaksjonene hos The Inquirer og HWB.no har begge forsøkt å finne oppsett hos Dell som leveres med Itanium, men uten å lykkes.

Det ser derfor ut til at Dell har faset ut Itanium, til fordel for større satsing på iAMD64 Xeon og Pentium D-prosessorer.

I følge The Wall Street Journal har i markedsavdelingen hos Dell sagt at de vil satse på prosessorer som har store kundegrupper bak seg. I så måte var Itanium en flopp, i og med at det til tross for iherdige forsøk ikke lykkes å få til den nødvendige støtten for 64-bits programmer.

Dell har fortsatt ikke inngått noen avtale med AMD om bruk av Opteron-prosessorer i sine maskiner. Dette til tross for at AMD har hatt enorm suksess med og en stor etterspørsel etter disse prosessorene.

Intel på sin side hevder det er fortsatt er store markeder for Itanium-prosessorene, og over 70 større produsenter benytter fortsatt denne arkitekturen.

(Kilder: The Inquirer, september-utgaven av Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen