Dell E får Atom og SSD

Det som skal være de endelige spesifikasjonene for Dells bidrag i ultrabærbarsegmentet, Dell E, skal ha kommet Eeextra.com i hende. Spesifikasjonene skiller seg ikke mye ut fra informasjonen som ble gjort tilgjengelig forrige måned, blant annet via Engadget.com. Det var tidligere ryktet at maskinen skulle hete Dell Mini Inspiron.

Dell E vil komme i tre forskjellige utførelser: Classic, Video og Video+. I tillegg vil en versjon kalt E Slim bli lansert.

Spesifikasjoner som deles av både Classic, Video og Video+ inkluderer:

  • Intel Atom 1,66 GHz N270 prosessor
  • 802.11b/g trådløst netverk
  • Ethernet
  • 8,9-tommers skjerm
  • 1024 x 600 oppløsning
  • SD-kortleser
  • 3x USB
  • D-sub-port

Den største forskjellen mellom modellene er hvor mye minne de blir levert med og lagringsplassen (i form av SSD). E Classic får henholdsvis 512 MB og 4 GB, Video får 1 GB og 8 GB, mens Video+ kan skilte med 1 GB og 12 GB.

Video og Video+ kommer med Bluetooth og integrert 0,3 MP webkamera, men ikke Classic. Vekten skal begynne på 1 kg.

Less is more

E Slim er, som navnet tydelig tilsier, en maskin som skal kunne konkurrere med de tynneste. PC-en skal være 21,1 mm på det tykkeste. Vekten er noe høyere enn Classic og Video(+); E Slim begynner på 1,18 kg.

Spesifikasjonene skal være ganske like de øvrige E-modellene, med noen modifikasjoner – blant annet skal det være mulig med inntil 2 GB minne.

Bredformatsskjermen på Dell E Slim skal være 12,1 tommer med en oppløsning på 1366 x 768. Harddisken skal være en 1,8-tommer med kapasitet på 40 eller 60 GB. Ifølge eeextra.com vil prosessoren være en Silverthorne-basert Atom på 1,3 eller 1,6 GHz.

Når det gjelder operativsystem skal både Linux og Windows XP være valgmuligheter for alle maskinene.

Lansering og priser

Eeextra.com mener å vite at maskinene vil komme på markedet i august 2008 og at den billigste varianten, E Classic, vil ha en prislapp på USD 299 (drøye 1 500 kroner). Hva startprisen blir her til lands vet vi ikke, men det er verdt å merke seg at en pris på USD 299 vil gjøre Dell E Classic til den billigste maskinen i sitt segment.

Dell skal visstnok allerede i oktober komme med forbedringer av det Linux-baserte operativsystemet og med integrasjon av Wimax.

(Kilder: fudzilla.com og Eeextra.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen