Dell er på jakt etter noen som vil ha dem, hevder Bloomberg. (Bilde: iStock/20559967)

– Dell vil bli kjøpt opp

Den tidligere kjempen leter etter kjøpere, hevder anerkjent finansportal.

Finansportalen Bloomberg skriver i dag at Dell er i samtaler med flere private investeringsselskaper. Selskapet ønsker å bli kjøpt opp og tatt av børsen, hevder to kilder Bloomberg har vært i kontakt med, som skal sitte i sentrale roller av denne saken.

Den tidligere IT-giganten skal nå være i samtaler med flere banker for å få på plass kapitalen.Det som foreløpig er ubekreftede rykter, har sendt aksjekursen til selskapet i taket.

Flere års motbakke

Før i tiden var Dell en av de virkelig store kjempene på IT-markedet, og gjorde seg store ved å selge spesialtilpassede maskiner direkte til forbrukerne. I dag er de riktig nok fortsatt den tredje største leverandøren av PC-er, men de siste årene har de opplevd solide fall.

Bare i fjerde kvartal i fjor falt salget med over 20 prosent, noe som på årsbasis bidro til å krympe Dells antall solgte produkter med 13 prosent sammenlignet med året før. I november i fjor, da selskapets forrige kvartalsrapport ble sluppet, hadde overskuddet falt med 34 prosent.

Kraftig børshopp

På børsen har dette senket verdien til selskapet med en tredjedel. Ryktene om at selskapet nå leter etter private kjøpere, sendte tirsdag aksjekursen opp over 15 prosent på det meste, mens den nå ligger rundt 12 prosent over kursen før denne informasjonen ble kjent.

Wall Street Journal har publisert en større rapport, der de ser på følgene etter rapporten til Bloomberg. Den anerkjente avisen skildrer de potensielle planene som seriøse, og at om Dell faktisk har samtaler med private investorer, vil man trolig se resultatene av dette innen februar er over.

Dell har så langt ikke kommentert påstandene.

(Kilde: Bloomberg, Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen