Dells Latitude 7285 er en meget sjelden sak i PC-verdenen: Den støtter trådløs lading.
Dells Latitude 7285 er en meget sjelden sak i PC-verdenen: Den støtter trådløs lading. (Bilde: Dell/Colourbox)

Dells nye laptop har en funksjon ingen andre har

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Trådløs lading er på full fart inn i mobilverdenen, men laptopene henger foreløpig etter. Inntil nå. 

Dell viste frem sin Latitude 7285 på CES i januar, og nå melder The Verge at maskinen, som tilhører selskapets bedriftsmaskiner, er tilgjengelig for salg. 

Ladetastatur 

Selve maskinen er en to-i-én-variant hvor den trådløse ladingen kommer i form av et eget tastatur og en tilhørende ladematte. Ulempen er at de andre tastaturene Dell tilbyr inneholder egne 22 Wh-batterier, mens tastaturet som støtter trådløs lading ikke har det. Du må dermed velge mellom større batteri eller trådløs lading. Brettet i seg selv har et batteri på 34 wattimer. 

Ladematten leverer 30 watt, som er noe mindre enn den kablede 45-watt-laderen som følger med maskinen. Den krever også at underlaget ikke er av metall. Om du skulle ha et skrivebord med metalloverflate, må du eventuelt sørge for at det er 50 millimeter med «isolasjon» mellom bordet og ladematten. 

Tynn og lett 

Dell hevder ellers at Latitude 7000-serien er den tynneste og letteste «Windows-baserte, kommersielle 2-i-1-maskinen». Selve tablet-enheten veier bare 0,68 kilo, med en 12,3-tommers skjerm med oppløsning på litt utradisjonelle 2880 x 1920 piksler. Dell oppgir en totalvekt på 1,7 kilo for enheten med tastatur, noe som i seg selv ikke er veldig imponerende for en 12-tommer. 

Dell kaller Latitude 7285 "verdens letteste 12-tommer med Windows".
Dell kaller Latitude 7285 "verdens letteste 12-tommer med Windows". Foto: Dell

Innvendig finner vi Intels veldig strømgjerrige Core i5-prosessorer i Y-serien, som tidligere ble kalt Core M og som vi blant annet finner i Apples tynneste Macbook. Det bør bety at ytelsen ikke er den helt store. 

Ellers starter maskinene på 8 GB RAM og 128 GB NVMe-lagring. Sistnevnte kan oppgraderes til 512 GB, førstnevnte er låst. 

Ingen trådløs lading i Norge? 

Latitude 7285 er tilgjengelig også i Dells norske nettbutikk, men den trådløse ladingen er ikke nevnt med et ord, ei heller er ladematten og ladetastaturet tilgjengelig i tilbehørs-avdelingen. 

I USA starter maskinen på 1200 dollar, mens ladetastatur og -matte legger til 549 dollar. Det er dermed ikke snakk om noen billig glede. I Norge er den billigste konfigurasjonen i skrivende stund priset til 19.212 kroner eksklusiv moms. Da får du 256 GB lagring, 4G-modem, skjermpenn og et såkalt produktivitetstastatur med nordisk layout. 

I et blogginnlegg heter det at trådløs lading kun er tilgjengelig på det amerikanske markedet. Tek.no har forespurt Dell Norge om hvorvidt trådløs lading blir tilgjengelig også her, men har foreløpig ikke hørt noe. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen