Dell Precision M3800. (Bilde: Dell)

Dell slipper kraftmaskin med superskjerm

Precision M3800 blir en sterk bærbar i slank innpakning.

Den store PC-produsenten Dell er inne i en turbulent periode. Etter at selskapet bestemte seg for å gå av børsen har flere budgivere kommet på banen, og ennå er ikke Dells fremtid avgjort.

Det stopper overhodet ikke produsenten i å lansere nye produkter, og nå har selskapet kunngjort en ny bærbar PC tilhørende Precision-serien av såkalte «arbeidsstasjoner», som visstnok skal bli en spinkel liten kraftplugg.

For tunge grafikkoppgaver

Den nye modellen ble avduket under grafikkonferansen SIGGRAPH som pågår nå, og er døpt Precision M3800. PC-en skal ifølge Dell være laget for folk som jobber profesjonelt med grafikk og design, og til det formålet er den utstyrt med et grafikkort i den potente Nvidia Quadro-serien, men det er uvisst hvilken modell.

Ellers er det også bekreftet at PC-en kommer med Haswell-prosessor, men utover det har ikke Dell vært generøs med innmat-detaljene. Ifølge nettstedet Engadget har imidlertid tidligere lekkasjer antydet at maskinen kan leveres med opptil 15 GB minne, og enten en harddisk på 1 TB eller en SSD på 512 GB.

Videre har Dell gitt sin nye Precision-modell en skjerm med en oppløsning på hele 3200 x 1800 piksler og berøringsstøtte, av Sharps IGZO-merke.

Fjærlett og tynn

Dessverre er skjermstørrelsen ikke kjent, og dermed er det uvisst hvordan pikseltettheten ligger an i forhold til konkurrerende høyoppløsningsskjermer.

Dells nye bærbare arbeidsstasjon frister for øvrig også med ekstra smal livvidde. Med en tykkelse på 18 milimeter og en startvekt på 2,04 kilogram våger Dell å kalle Precision M3800 verdens tynneste og letteste arbeidsstasjon.

Dell har ikke sagt noe om pris og tilgjengelighet for modellen, men den blir nok ikke blant de rimeligste på markedet.

Dell slapp også nylig en heftig PC-skjerm:
UltraSharp 32 blir kongen på haugen blant 4K-skjermer »

(Kilder: Dell(1),(2), via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen