Dell-skepsis til bladesatsning?

I en av sine offisielle blogger setter Dell nå spørsmålstegn ved den stadig økende satsningen på bladservere. Denne satsningen er kanskje mest fremtredende hos HP og IBM, men både Sun og Dell har også slike systemer.

Dell er spesielt skeptisk til at kundene kan bli låst på leverandørens plattform, men faktum er at kundene gjerne holder seg til én leverandør uansett. 

Den store fordelen med bladservere er sentralisert administrasjon og redundante nøkkelkomponenter slik som vifter, strøm og switcher.

I sin blogg diskuterer Dell spesielt HPs "Blade Everything"-slagord og mener det setter for stort fokus på plattformen istedet for kundens utfordringer.

Dear Mr. Hurd: “Blade Everything” Is Sharp Marketing; Is It Right For Customers?

Bladservere har sine ulempler, men dersom man har sentralisert lagring (SAN, NAS) i bakkant, finnes det ikke så mange av de ettersom ulempen stort sett går på interne lagringsmuligheter. I mange blad er det ikke mulig å "hotswappe" disker og kapasiteten er også relativt begrenset på 2,5-tommers disker. 

Ulempene er leverandøravhengige og det finnes også såkalte "lagringsblade" som man kan sette ved siden for de som ikke vil ha SAN, men trenger mer lagringskapasitet.

Dell har nok en del gode poenger i sin blogg, men det er også bare naturlig at selskapet viser noe skeptisme til bladsatsning ettersom man selv har svært stort fokus på å selge såkalte "bricks" - 1U/2U-servere med opptil 4 CPU-er.

Til tross for Dells tanker om potensiell "lock-in", er det ikke å komme rundt at 10 bladservere sannsynligvis gir deg lavere admininstrasjonskostnader enn 10 tradisjonelle servere der du i tillegg må tenke på kabling og kjøling frem til hver eneste server.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen