Dell saksøker egen ansatt for å ta jobb hos HP
(Bilde: sergign/Shutterstock.com)

Dell saksøker egen ansatt for å ta jobb hos HP

Vil hindre erkekonkurrenten i å ansette ham.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det skjer mye rart i data- og teknologiverdenen, og ikke minst blant PC-produsentene er det nå høy aktivitet og mange omstillinger for å tilpasse seg nye markedsrealiteter.

I forbindelse med nettopp slike omstilinger har det nå dukket opp en litt snodig sak relatert til den store PC-produsenten Dell. Som avisen Bloomberg melder har selskapet nemlig saksøkt en av sine egne ansatte for å hindre ham i å bli snappet opp av erkekonkurrenten HP.

Ble degradert hos Dell

Personen det er snakk om er Philip Anders Davis, som tidligere hadde stillingen som selskapets markedssjef i Asia. Som en følge av de mange omrokkeringene i Dell den siste tiden ble Davis degradert fra stillingen sin hele to ganger.

Dette førte til at han begynte å frykte for jobben sin, og samtidig skal Davis har bli tilbudt jobb hos HP på grunn av hans lange erfaring innen salg og ledelse.

Det likte imidlertid Dell dårlig og la inn et søksmål mot Davis med henvisning til en angivelig avtale mellom de to partene, og med en formulering om at hans overgang til en direkte konkurrent ville påføre Dells planer i markedet fremover «alvorlig» skade.

Benekter bindende avtale

Davis har i rettsdokumenter bedyret at det ikke eksisterer noe bindende avtale mellom ham og Dell. HP, som ikke er formelt involvert i saken, har på sin side sagt at de ikke er interessert i konfidensiell eller annen informasjon som Davis måtte sitte på, og at de har sine egne planer.

Utover dette har ikke HP gitt ytterligere kommentarer til saken. I en e-post til Bloomberg slår Dell fast at de står på sitt og har tenkt å rettsforfølge saken videre.

Som vi har rapportert tidligere har Dell vært gjennom en lang usikkerhetsperiode rundt eierskapssituasjonen, som til slutt endte med at grunnleggeren Michael Dell kjøpte selskapet. Privatiseringen av Dell ble i forkant kritisert av nettopp konkurrenten HP.

Dell har mye rart på gang: Nå bygger de datamaskiner som kan registrere humøret ditt »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen