Dell-maskiner med Linspire Linux

For mange kan det kanskje se ut som om Dell er tilbake i Linux-bransjen for forbrukermarkedet. Selskapet tilbød nemlig for en del år tilbake muligheten for å levere desktop-maskiner ferdig installert med Linux. Dette ble imidlertid droppet etter at de dårlige salgstallene ble lagt frem.

Italienske Questar, som er forhandler av Dell, har startet å levere Dell-maskiner med Linux ferdig installert. En talsmann for Dell har bekreftet ovenfor Cnet at dette ikke er noe som har blitt fabrikkinstallert, men noe som er et tillegg fra forhandleren. Han påpekte også at forhandlere vanligvis har full tillatelse til å gjøre modifikasjoner på de produktene som videreselges.

En av grunnene til at Dell ikke fikk spesielt stor suksess med Linux og sine desktop-maskiner, kan være at Linux-desktop ikke var spesielt godt utviklet for fem år siden. Dagens situasjon er fullstendig forskjellig og Linux representerer på mange måter et godt alternativ til Microsoft Windows - også som desktop.

Det skal påpekes at Dell faktisk har store interesser i Linux-bransjen og har gjennom flere år hatt relasjoner med Red Hat ved å levere servere og profesjonelle arbeidsstasjoner ferdig installert med Red Hat software. Samme talsmann nevnte ovenfor Cnet at Dell i skrivende stund ikke har noen tilknytning til Linspire.

Mer informasjon om selve produktene kan du finne på Questar sine nettsider: http://dell.questar.it/.

(Kilder: Cnet, Dell, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen