– Dell-kjøpet vil ikke være bra for kundene
(Bilde: HP)

– Dell-kjøpet vil ikke være bra for kundene

HP går offisielt ut og rakker ned på privatiseringen av Dell.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I går ble det kjent at Dell gikk av børs, verdisatt til 24,4 milliarder dollar. Bak oppkjøpet stod grunnleggeren Micheal Dell og en håndfull investeringsselskaper. I tillegg bidro Microsoft med et lån på to milliarder dollar.

Nå åpner erkerivalen HP munnen, og rakker ned på oppkjøpet for alt det er verdt.

– Det beste resultatet

Da privatiseringen av Dell ble kjent i går, ga Micheal Dell et par diffuse kommentarer i en offisiell uttalelse. Han mener at oppkjøpet var et grep for å bedre kunne følge de langsiktige strategiene til selskapet, og at både kunder og eiere ville nyte godt av privatiseringen:

– Dell har har gjort solide fremskritt, basert på denne strategien de siste årene. Vi ser likevel at det vil ta mer tid, flere investeringer og tålmodighet. Vi tror vår innsats, kombinert med noen som har samme visjonen som oss, vil skape det beste resultatet, skriver Dell.

– Stor periode med usikkerhet

HP er ikke overbevist over hvordan situasjonen for kundene vil bli.

– Dell har en tøff vei foran seg. Selskapet kan se frem mot en lengre periode med usikkerhet knyttet rundt transaksjonen, og dette vil ikke være bra for kindene. I tillegg er Dell tynget ned i solide lån, Dells evne til å investere i nye produkter og tjenester vil være ekstremt begrenset. Dette skriver HP.

De hevder videre at slike grep som oftest gjør at både eksisterende kunder og investering blir satt på bar bakke.

Dette utsagnet bør nok bli tatt med en klype salt. HP har alt å tjene på at potensielle kunder hos Dell skal bli usikre, og dermed velge andre aktører.

Takk for sist?

Dette er ikke første gangen Dell og HP slenger med leppa. Da det ble kjent at HP vurderte å selge PC-avdelingen sin, var ikke Micheal Dell sen å be.

Gjennom en rekke meldinger på Twitter rakket han ned HP for å droppe ut av PC-markedet, blant annet ved å peke å at de ikke hadde en fjerneste anelse om hva som ville skje med PC-avdelingen ved et salg.

(Kilde: HP)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen