(Bilde: Dell)

Dell har avslørt sin nye, massive 4K-skjerm

Men den er neppe myntet på folk flest.

Forrige måned lettet ASUS på sløret rundt sin råtass-skjerm med 4K-oppløsning. I dag er det Dell som byr på spennende nyheter. Under en presentasjon på den årlige SIGGRAPH-messen for datagrafikk og interaktivitet, presenterte de et helt nytt medlem i UltraSharp-serien.

UltraSharp 32 heter den nye modellen, som straks inntar verstingplassen i serien. Denne blir kongen på haugen med 4K UHD-oppløsning. Mer nøyaktig kan man telle hele 3840 x 2160 bildepunkter på nyheten, og som navnet tilsier snakker vi om en 32-tommers skjerm. Ikke noe du dumper ned på en hvilken som helst skrivepult altså.

Rekordmange farger

Men de øvrige spesifikasjonene understreker at dette ikke er en monitor for hvem som helst. Med et IGZO-panel kan den nemlig vise smått utrolige 1,07 milliarder farger. Det er 64 ganger så mange som monitorer for vanlige forbrukere kan vise.

I et IGZO-panel beveger elektronene seg over 40 ganger raskere enn i konvensjonelle skjermer. Derfor egner det seg godt for skjermer med svært små bildepunkter, som i dette tilfellet, eller skjermer som setter store krav til oppdateringshastighet.

Engadget har hatt muligheten til å studere skjermen nærmere, og i tillegg til oppløsningen lot de seg imponere av godt sortnivå og det forbedrede matte panelet.

Skjermen er myntet på profesjonelle innenfor bransjer som setter høye krav til presis gjengivelse av farger. Trykkarbeid, videoredigering og animatører nevnes spesifikt, og da skjermens oppdateringsfrekvens sannsynligvis ikke blir noe å skrive hjem om, kan heller skjermens skyhøye oppløsning benyttes til programmering- og modelleringsoppgaver.

Fot av aluminium

Av tilkoblinger finner vi både DisplayPort og mini-varianten av denne, samt innganger for HDMI, USB, og SD-kort. I tillegg til DisplayPort-kabler, leveres nye UltraSharp med egen programvare som lar brukeren kalibrere skjermen, og gir tilgang til skjermens «look-up table» – et slags kjernesystem for bildevisningen.

Det estetiske er også pusset på. Dell har kastet plast-foten fra tidligere modeller, til fordel for tiårets mest populære materiale, aluminium.

Dell kan fortelle at UltraSharp 32 blir tilgjengelig i løpet av årets siste kvartal, til en foreløpig uannonsert pris. Ikke regn med at dette er skjermen for deg om du bare er på utkikk etter litt mer boltreplass på hobbyrommet, den vil bli dyr. Asus' 30-tommer koster til sammenligning 30 000 kroner.  

Selv om denne skjermen kan se ut til å bli dyr, er det ikke lurt å velge billigste vei til 4K UHD heller >>

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen