Dell er kjøpt opp av private aktører
(Bilde: iStock/20559967)

Dell er kjøpt opp av private aktører

Ryktene stemte: Selskapet går av børsen.

Dell har nå gått av børs, etter at private investorer har tatt over hele selskapet. Ryktene om det mulige oppkjøpet startet for alvor i midten av januar, og nå er det offisielt bekreftet av Dell.

Spleiselag

Det er ikke én enkelt aktør som står bak oppkjøpet av selskapet. Snarere er det et skikkelig spleiselag. Først og fremst har grunnleggeren Michael Dell åpnet lommeboken. I tillegg har Microsoft hostet opp to milliarder dollar, som skal være et lån nå i første omgang.

For å komme helt i mål er det også hentet inn midler fra ulike investeringsselskaper.

Dagens aksjonærer vil få 13,65 dollar for hver vanlige Dell-aksje. Dette skal være rundt 25 prosent mer enn det aksjen ble omsatt for før oppkjøpsryktene dro prisene opp.

Den totale prisen som skal ha blitt satt på selskapet er omtrent 24,4 milliarder dollar.

Flere års motbakke

Før i tiden var Dell en av de virkelig store kjempene på IT-markedet, og gjorde seg store ved å selge spesialtilpassede maskiner direkte til forbrukerne. I dag er de riktig nok fortsatt den tredje største leverandøren av PC-er, men de siste årene har de opplevd solide fall.

Bare i fjerde kvartal i fjor falt salget med over 20 prosent, noe som på årsbasis bidro til å krympe Dells antall solgte produkter med 13 prosent sammenlignet med året før. I november i fjor, da selskapets forrige kvartalsrapport ble sluppet, hadde overskuddet falt med 34 prosent.

Mer frihet

Det kan være flere grunner til at Dell ønsket å komme seg av børs. For det første slipper Dell potensielt mas fra aksjonærene hvert kvartal. Med et fåtall store, private eiere, vil fokuset kunne ligge mer i fremtiden, og ikke så mye i nuet.

Ved å komme seg på private hender er det også enklere å gjøre større endringer, uten at ting hauses så mye opp.

(Kilder: The Verge og Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen