(Bilde: ArtFamily/Shutterstock.com)

Dell bygger datamaskiner som kan registrere humøret ditt

Selskapets forskere har ambisiøse planer.

Datamaskiner kan som kjent brukes til så mangt, og evnen til gjenkjenne brukerens humør er også noe industrien nå undersøker nærmere, noe som for eksempel kan bli mulig med et nytt 3D-kamera som Intel viste under CES-messen i år.

Nå kan amerikanske Computerworld rapportere at PC-giganten Dell har begynt å satse på teknologi for gjenkjenning av humør, i form av noen nye sensorer som utvikles av selskapets nyopprettede forskningsavdeling.

Sensorene, som ennå er på det eksperimentelle stadiet, skal visstnok designes for å lese av ulike typer signaler fra kroppen, slik som hjerterytme, hjernebølger og andre ting.

Kan brukes i spill

Basert på denne informasjonen skal sensorene så være i stand til å registrere hvorvidt brukeren for eksempel er nedstemt, nervøs, redd, glad eller befinner i en annen sinnstilstand.

Teknologien som utvikles skal være på forbrukernivået, og Dell ser for seg bruksområder innen alt fra undervisning til kommunikasjon og til og med spill.

– I spill kan teknologien for eksempel gjøre at spillet kan endre seg etter humøret, og hvis sensorene merker at motstanderen din i spillet er redd, kan man kanskje bruke den informasjonen til å få has på ham, sa forskningssjef hos Dell, Jai Menon, til Computerworld.

Ennå svært eksperimentelt

Akkurat hvordan dette ville fungere i praksis er uvisst, og Dell tør ikke si noe om når slik teknologi i det hele tatt blir produsérbart. Ifølge selskapet er ett av problemene å finne ut i hvilken grad de ulike kroppssignalene faktisk kan sies å representere et bestemt humør.

Humørteknologien er imidlertid bare ett av områdene Dell for tiden forsker på, ved siden av for eksempel stemmegjenkjenning og bevegelsessensorer. Målet er å integrere all slik teknologi i «neste generasjons» produkter, hva nå det enn blir.

Her er en annen teknologi som bruker kroppen: Kinesiske forskere kan generere strøm med menneskekroppen »

(Kilde: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen