Dell, HP tar innpå IBM


Enorm økning for IBMs blad-segment

IBM leder fortsatt an i servermarkedet med 29,8 prosent markedsandel og hadde omsetningsøkning på 1,1 prosent. Selskapet ligger dermed rimelig stabilt i forhold til det som også har vært situasjonen tidligere.

Hewlett-Packard landet på 28,1 prosent andel og økte omsetningen med 13,1 grunnet økt fokus på salg. Dell landet på 10,8 prosent andel og 13 prosents omsetningsvekst.

Sun Microsystems mistet imidlertid 4,2 prosent omsetningen og landet på 9,5 prosent markedsandel. Dette betyr at Dell nå ligger på tredjeplass på bekostning av Sun Microsystems.

IBM gjør det stort i Unix-segmentet for servere med 12 prosent omsetningsøkning og 30,3 prosents andel. Dette medførte et hopp fra tredje- til førsteplass i dette segmentet.

I x86-segmentet der man benytter enten AMD Opteron eller Intel Xeon er det Hewlett-Packard som fører - med henholdsvis Dell og IBM på andre- og tredjeplass.

For bladservere har IBM har svimlende 170 prosent økning og eier omtrent 36,3 prosent av markedet. Både HP, Dell og Sun mistet posisjon i dette segmentet på grunn av IBMs BladeCenter.

(Kilde: Cnet, Gartner)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen