Deling av bilder blir enklere

Det blir stadig mer populært å legge ut bilder på nettet, og Google tar nå konsekvensen av dette med en ny versjon av programmet Picasa som skal gjøre denne prosessen enklere.

Den nye Picasa-versjonen skal ifølge Google gjøre det enklere å overføre bilder fra et digitalkamera til en nettside. Programmet støtter nå synkronisering av fotoalbum fra brukerens PC til en nettside.

Picasa 3 innebærer også en rekke forbedringer for redigering av digitale bilder, blant annet for å fjerne røde øyne, oppdatert slideshow-funksjon, pluss utvidet muliget til å retusjere.

I tillegg har Google oppdatert nettsiden Picasa Web Albums med nyheter som "name tags"-funksjon som skal gjøre det mulig å tagge bilder av bestemte personer slik at det skal være lettere å organisere og finne portrettbilder.

Funksjonen bruker avansert kluster-teknologi til å gruppere bildene. Brukeren skal kun trenge å gi tagger til noen få bilder av samme personen i bildesamlingen, og albumet skal automatisk finne flere bilder av samme personen.

Last ned

Engelsk språkversjon av Picasa 3.0 kan lastes ned fra picasa.google.com. Vær klar over at versjon 3.0 er fortsatt på betastadiet, og kan derfor være ustabil. Den norskspråklige versjonen finner du på denne siden, men denne siden har fortsatt den gamle versjonen (2.7).

(Kilder: Vnunet, Google)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen