Deler ut ny virusjeger

Kaspersky Labs har lansert den første utgaven av sin nye antivirusklient for smarttelefoner, Kaspersky Anti-Virus Mobile 2.0. Dette er en uferdig utgave av programmet, som kan lastes ned gratis mens selskapet holder på med utviklingen.

Den nye utgaven gjør det mulig å skanne bestemte filer og mapper for virus. Det har også blitt mulig å sette smittede filer i karantene, slik at du isolerer viruset fra resten av telefonen. En annen nyhet er muligheten for å åpne og skanne .SIS-filer, som er en av de vanligste måtene å distribuere ondsinnet kode på. Kaspersky skryter også av bedre ytelse i versjon 2.0.

Programmet henter selv ned nye virusprofiler og oppdateringer fra nettet, enten automatisk eller når brukeren selv ønsker det. Det fører også en fortløpende svarteliste over utsendere av spam, og blokkerer tekstmeldinger og MMS som anses som suspekte.

Beta-utgaven av programmet finnes kun i en utgave for Series 60-telefoner. I følge Kaspersky vil det komme egne beta-utgaver av programmet for Windows Mobile 2003, Windows Mobile 5.0 og Symbian UIQ på et senere tidspunkt.

Kaspersky lover at de brukerne som er mest aktive på å gi tilbakemeldinger til selskapet vil få en gratis versjon av Anti-Virus Mobile når det er ferdig utviklet og lanseres i endelig versjon. Prøveutgaven av programmet kan lastes ned fra Kasperkys hjemmesider.

(Kilder: EarthTimes, Kaspersky Labs, Network World)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen