Deler ut mobiler til innsatte

Alternativ tekst mangler

Mobiltelefoner utgjør et stort problem i mange fengsler, siden fangene bruker de til å planlegge rømningsforsøk. Men i britiske Lowdham Grange fengsel, får alle fanger som ønsker det en mobiltelefon til fritt bruk.

Begrunnelsen for å forsyne innsatte med egne mobiltelefoner er at mange venter i evigheter på å få bruke en av de få telefonautomatene fengselet har til sine fanger. Dermed kan fangene i Lowdham Grange ringe så mye de vil, til hvem de vil. Og det rett fra cella, uten at noen hører hva de snakker om.

Fangene må imidlertid betale for samtalene selv, skriver den britiske avisen The Inquirer.

Og kritikerne er ikke vanskelige å be. I følge avisen Mail on Sunday, tar slik luksus som egen mobiltelefon bort hele poenget med å være fanget. "

Vi har tidligere skrevet om problematikken rundt mobiltelefonbruk i fengseler. Mange fanger smugler mobiltelefoner inn i fengslene via velkjente hulrom i kroppen. Dette skal i følge The Inquirer gjelde både mobiltelefon, såvel som lader.

Så stort har problemet blitt, at en hund ved navn Murphy tjener til livets opphold ved å lukte frem smuglede mobiltelefoner i britiske fengsler.

(Kilder: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen