Deler du julebildene dine på Facebook?
Teknofil

Deler du julebildene dine på Facebook?

Microsoft hevder de har en bedre idé.

Hvis du har en profil som lar deg chatte via Windows Live Messenger har du automatisk tilgang til skytjenesten Skydrive. Her kan du lagre inntil 25 GB med bilder, dokumenter og andre filer som du vil ta backup av eller lagre slik at du har det tilgjengelig uansett hvor du befinner deg. Og det er gratis.

Windows Skydrive er en av mange skytjenester, men at du får hele 25 GB gratis er per i dag ganske unikt. Via tjenesten kan du også dele noe av innholdet med andre brukere, som for eksempel bilder og videoer fra årets julefeiring.

Johanne Dahl Løvsland, produktsjef for Windows og Windows Live i Microsoft Norge, bruker Skydrive til å dele private bilder.
Johanne Dahl Løvsland, produktsjef for Windows og Windows Live i Microsoft Norge, bruker Skydrive til å dele private bilder.

– Det er enkelt å skape en egen plass der alle i familien kan dele bildene fra siste sammenkomst eller alle i klassen kan legge inn bildene fra siste tur. Man trenger ikke lenger å uroe seg for å gå glipp av noen bilder, og dessuten gir det trygghet å ha back-up av bildene, sier Johanne Dahl Løvsland, produktsjef for Windows og Windows Live i Microsoft Norge.    

Alternativ til Facebook

Det er ikke uvanlig at man i dag deler bilder fra juleselskap på Facebook, samt "tag-er" de som er med på bildet. Noe slikt kan virke helt uskyldig for noen, men andre synes det er upassende at den slags bilder havner på sin Facebook-profil.

Løvsland viser til at Slettmeg.no hadde 728 henvendelser fra folk som følte seg krenket på Internett i november, noe som var ny rekord. En fjerdedel gjaldt publisering av bilder.

– Hvor mye en person ønsker å dele om seg og sine varierer drastisk fra person til person og selv om fotografen synes det er greit, er det ikke sikkert motivet synes det er like morsomt. Dersom man velger å bruke en nettbasert Skydrive for å dele bildene sine kan man styre hvem som får se bildene og unngår derfor å tråkke noen på tærne, sier Løvsland.

Hun nevner backup av filer, som erstatning for en harddisk eller minnepinne, samt tilgang via mobiltelefon (Windows Phone og iPhone) som andre fordeler med Windows Skydrive. Det er også mulig å dele bilder du har lagret i skyen direkte på Facebook, men da advarer Microsoft Norge om at du bør være påpasselig med hva slags innhold du deler.

Last ned Skydrive her

Hvordan foretrekker du å dele julebildene med famile og venner? Kommenter i forumet nederst på siden.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen