Delemangel forårsaket salgsstup

Jordskjelvet i Japan har kostet Canon store penger.

Jordskjelvet i Japan i mars har gått kraftig ut over Canons salg av kompaktkameraer, kan Amateur Photographer melde. Takket være delemangel på grunn av jordskjelvet har Canon i følge AP i andre kvartal i år solgt 22% færre kompaktkameraer enn i samme periode i fjor, til tross for at hele 10 nye kompaktkameraer fra Canon ble lansert tidligere i år.

Les også: Jordskjelvet i Japan forsinker Canon-objektiver

I følge Canon selv skal imidlertid salget av speilreflekskameraer ha økt i samme periode, fordi produksjonskapasiteten av disse ble raskere gjenopprettet enn for kompaktkameraer. Salget av speilreflekskameraer, objektiver og tilbehør utgjør visstnok bare 28% av Canons kamerarelaterte salg målt i enheter, men hele 70% målt i verdi, så det synes nærliggende å anta at Canon etter jordskjelvet har valgt å prioritere produksjonen av speilreflekskameraer og utstyr til dem.

I følge AP skal imidlertid Canons totale overskudd i andre kvartal i 2011 ha gått ned med 20% i forhold til samme periode i 2010. I hele 2010 hadde Canon på verdensbasis et overskudd på litt over 3 milliarder dollar.

Les også: - Det er panikktilstander hos kundene våre

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen