Test

Del påsketuren på nett

Om du jogger i marka, sykler Trondhjem-Oslo, går på ski eller bare lufter bikkja – med Nokia Sports Tracker kan du legge ut på turen på nett og hente den opp på kart eller satellittbilder.

Bilder du tar under veis finner du igjen på kartet. I tillegg får du en mengde mer eller mindre nyttig tilleggsinformasjon.

Fører logg
Nokia Sports Tracker forutsetter at du har en mobiltelefon med GPS, ettersom det er informasjon fra GPS-mottakeren som er grunnlaget for hele programmet. GPS-mottakeren viser din plassering, høyde over havet, fart og retning. På skjermen kan du se sporet ditt, fart, tilbakelagt distanse, antall skritt og forbrukt tid.


Menyene er enkle. Tellerne beveger seg når du går, og det tegnes et spor. Samtidig får du opp en oversikt med statistikk.


Ved å fortelle programvaren hvilken aktivitet du foretar, kan programmet føre en logg som deretter videreformidles til en egen tjeneste på Internett. Programmet kan brukes med alle Series60-mobiler, men har du ikke innbygget GPS må du skaffe deg en GPS-mottaker som kan kobles til telefonen.


I siste versjon kan du sette aktiviteten til gåing, løping, skiløping eller sykling. I tillegg kan du legge inn to aktiviteter du tilpasser selv. I menyene betsemmer du om du vil gjøre aktiviteten synlig for andre, om det skal tas automatiske mellomtider osv.

Etter turen blir loggen med all informasjon lagret i en egen kalender på mobiltelefonen.Du kan velge å holde dine data for deg selv, dele dem med venner, eller gjøre dem tilgjengelig for alle. Velger du det siste vil turen din bli å finne på et oversiktskart på Sports Trackers hjemmeside, sammen med alle andre offentlig tilgjengelige turer.

GPRS
Sportstracker er GPRS-basert, hvilket betyr at du kan velge å laste opp data fortløpende. I så fall vil den som går inn på din rute kunne se nøyaktig hvor du befinner deg i øyeblikket.

Nå skal det sies at ikke all informasjon fra turene vi har gått er like etterrettelig. Blant annet fester vi liten lit til at farten var på 108 km/h da vi akte ned skråningen mot Borgersetra påskemorgen. Sporet vi får opp på kartet virker tilforlatelig, selv om vi ser at det har fått en og annen uforklarlig krusedull.

Turen vi viser til er tilgjengelig på nett, og vi får legge til at vi gikk på ski med mobiltelefonen (N95 8GB) i lommen. Plasseringen av telefonen er ikke ideell i forhold til GPS-bruk, og bidrar nok til å gjøre loggen mer unøyaktig enn nødvendig. Under veis gjorde vi en stopp, og programmet ble satt på pause. Bildet som er lagt til på ruten ble tatt i denne pausen.


Disse skjermdumpene viser hvordan programmet logger fart i forhold til distanse, plasserer bilder på ruten, legger inn mellomtider og lar deg dele det hele med andre.

Enkelt
Det enkle grensesnittet, mengden av tilgjengelig informasjon og den automatiske treningsdagboken gjør Sports Tracker til et usedvanlig vellykket mobilprogram.

Det eneste skåret i gleden er at telefonen sluker strøm når GPS er aktivert. En dagstur på fjellet vil kreve at du har med en ekstra strømkilde.

Her er noen skjermdumper fra programmet:

Her vises fart i forhold til tid. På en påsketur blir det fort mange stopp og ujevn hastighet.


Her vises høydeprofil. Nøyaktigheten er så som så, men vi får en pekepinn på hvor i løypa de høyeste punktene og de bratteste bakkene befinner seg.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen