Del filer enkelt og greit

Etter en hyggelig prat med de to gründerne i DegreeConsultingGroup som står bak Filemail, måtte vi selvsagt teste tjenesten selv også.

Lettvint

Det første man legger merke til når man starter den gratis utgaven av Filemail, er brukervennligheten. Det kreves ingen innlogging, og det er rett og slett bare å legge til filene du vil dele, og legge inn de e-postadressene du vil sende til.

Det hele er gjort iløpet av et par tastetrykk, både for deg og for mottaker, og hele prosessen er akkurat så selvforklarende som utviklerne har uttalt i forhold til å treffe målgruppen sin.

Ok hastighet
Vi overførte filer mellom maskiner i vårt eget nettverk her i redaksjonen, men i og med at filene går via eksterne servere vil resultatet være omtrent tilsvarende selv om du overfører til helt andre brukere. Filemail i gratis versjon utnytter imidlertid ikke hele båndbredden i nettet ditt, rett og slett fordi utviklerne prioriterer serverkapasiteten for de betalende premiumbrukerne.

Det er imidlertid ikke altfor ille hastighet selv om man velger gratisversjonen, og på vårt jobbnett lastet vi opp en 145 megabyte fil på 10 minutter, og nedlastingen i andre ende tok tilsvarende tid.

Filemail er altså ikke løsningen for deg som vil overføre filer til andre på kjappest mulig måte, men et ypperlig verktøy for å overføre store filer i bakgrunnen, mens du samtidig holder på med andre ting.


Overføringshastigheten er absolutt godkjent.

Premiumfart
Da vi oppdaterte til premiumversjonen åpnet det seg imidlertid en helt ny verden. Båndbredden i lokalnettet ble vesentlig bedre utnyttet, og overføringshastigheten ble nesten fordoblet.

Utviklerne har imidlertid lovet at når brukermassen vokser, og man ser det som økonomisk forsvarlig å utvide tilbudet, vil serverne både i Oslo og USA stadig oppgraderes.

- Båndbredde er vår største kostnad, sa daglig leder Stian Tonaas Fauske til Teknofil da vi internjuet han tidligere.

Målgruppe

Med Filemail henvender DegreeConsultingGroup seg ikke til deg som er langt over middels teknologiinteressert, og som stort sett har venner som har tilsvarende interesser. Dette er en brukervennlig tjeneste for alle som ikke benytter seg av mer avanserte former for deling av større filer.

Dette er laget for mor, far, farmor og tantene du ikke treffer mer enn en gang i året, men som likevel har kommet såpass langt at de tar digitale bilder og har internettoppkobling hjemme.

Det betyr imidlertid ikke at Filemail ikke også har en praktisk verdi for alle andre. Det er en helt enkel og grei måte å overføre større filer på, uten at du trenger å irritere deg over innlogging eller at overføringen tar opp hele båndbredden din. Dermed passer det perfekt at den bare kan surre og gå i bakgrunnen, så lenge du ikke har noe hast.

Rotete og reklametungt
Filemail er som sagt flere ganger brukervennlig og en praktisk løsning for mange. Hovedsiden, og mottakers mail om mottatt fil, er litt uoversiktlig og du må lete litt for å finne frem til hvor du skal for å komme videre, kanskje ikke så bra hvis man sikter seg inn mot en målgruppe som ikke er blant de mest datakyndige.

Foreløpig er også siden skjemmet av litt mye reklame fra Google Ads, men som utviklerne forsikret oss om da vi internjuet dem, er dette noe som kommer tones betraktelig ned i fremtiden.

Til tross for skjønnhetsfeilene er Filmail imidlertid et bra alternativ om man vil overføre filer til, eller motta fra andre, hvis man ikke har mer avanserte løsninger tilgjengelig.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen