Del ferieopplevelsen i 3D

Microsoft jobber i disse dager iherdig med et nytt verktøy for at du kan dele dine ferieminner. Ved hjelp av en ny nettapplikasjon kan du vise frem bildene dine fra alle vinkler.

Last opp hele opplevelsen
Den nye tjenestenPhotosynth gjør det mulig for deg å lage tredimensjonale bilder av dine ferieminner. Har du for eksempel vert i Paris i sommer kan du laste opp bilder av Eiffeltårnet fra alle vinkler. Du kan panorere til begge sider, oppover og nedover, zoome inn på detaljer eller zoome ut for å få oversikten. Programmet krever at du har et kamera med en litt stor minnebrikke for det krever 20-200 bilder for å få et godt sammensatt bilde i programmet. Men Microsoft lover at det er verdt minneplassen.

- Photosynth er et nyskapende visuelt medium. Programmet analyserer hvert enkelt bilde og finner likheter mellom dem. Det bruker så denne informasjonen til å sette sammen bildet i en sammenheng. Photosynth kan brukes til alt fra ren dokumentasjon, til å fortelle historier og til å dele opplevelser, skriver Microsoft i sin pressemelding.


Microsoft har lagt ut en testversjon med bilder fra Piazza San Marco i Venezia.

Vi fikk sniktitt
Teknofil var med for å se på presentasjonen av den nye tjenesten hos Microsoft Norge og der er de veldig spente på hvordan tjenesten vil brukes fremover.

- I dag er det usikkert hvordan det skal gjøres, men målet er at brukere verden over samler og får sine bilder sydd sammen. Dette er helt i web 2.0 sin ånd hvor alle brukere bidrar med sin kunnskap, sier Anders Føyen, strategirådgiver hos Microsoft Norge.


Anders Føyen gleder seg stort til å teste den nye tjenesten.

Han anser seg selv som en ekte fotoentusiast og kan knapt vente med å teste ut tjenesten. Han mener Photosynth har potensial til å skape et helt nytt medium.

Kan brukes til mye
Hvordan tjenesten vil utvikle seg blir helt klart interessant å se. Foreløpig vil det kun være mulig for hver enkelt bruker å laste og få sydd sammen sine egne bilder. Det er ikke før bilder fra forskjellige brukere kan blandes sammen at tjenesten virkelig vil kunne skyte fart. Likevel er det allerede nå mange områder hvor en slik tjeneste vil kunne slå an. Ikke bare kan du vise frem dine feriebilder på en ny måte. Du vil også kunne bruke slike bilder i annonser på Finn eller Zett, hos boligmegleren eller for å gjenskape historiske steder ut fra gamle bilder.

Potensial er utvilsomt enormt, det spørs likevel om Microsoft sine servere vil takle at verdens nettbrukere laster opp 20-200 høyoppløselige bilder til deres servere på en og samme tid.


Photosynth samler inn informasjon fra en rekke bilder og skaper et tredimensjonalt bilde du kan "reise" gjennom.

Kan gjenskape verden
Microsoft selv mener dette vil gå bra og de håper mange vil benytte seg av tjenesten.

- Logisk sett vil vi til slutt skulle kunne gjenskape hele verden med Photosynth, påpeker kommunikasjonsdirektør Eirik Lae Solberg.

I så fall må tjenesten slå godt an, og det gjenstår det ennå å se om den gjør.

Her kan du selv teste Microsofts nye tjeneste Photosynth
.

Her kan du se Microsofts egen presentasjon av tjenesten.

Her er Microsofts offisielle videopresentasjon av Photosynth:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen